leiding geven aan professionele ontwikkeling

De weg naar een betekenisvol doel

Zodra je weet wie je écht bent, kun je de volgende stap gaan zetten in jouw professionele ontwikkeling. Vanuit jouw eigen identiteit kun je een bewuste keuze maken om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij; helemaal op jouw eigen manier en op jouw eigen plek. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak ben je zo druk met je dagelijkse werkzaamheden, dat je vergeet stil te staan bij wie je écht bent en wat je écht wilt. Het lukt je maar niet om achter het doel van jouw leven te komen, laat staan een zinvolle professionele invulling daarbij te vinden. Graag ga ik daarom samen met jou op zoek naar jouw drijfveren, unieke competenties en vaardigheden, waardoor je in staat zult zijn een zinvol professioneel bestaan op te bouwen.

Iets voor jou?

Soms ben je toe aan de volgende stap in jouw professionele ontwikkeling, maar weet je niet waar te beginnen. Of je loopt vast in jouw ontwikkeling, vind het spannend een nieuwe uitdaging aan te gaan of bent al jaren een mooie carrière aan het opbouwen, maar vraag je af of dat het wel is…

Op dat soort momenten kun je langzamerhand een steeds onrustiger gevoel  gaan krijgen. Je merkt aan het einde van de werkdag dat je steeds minder energie hebt, ervaart problemen in jouw werkrelaties of hebt moeite met jouw algehele functioneren. Het is lastiger voor jou om je concentratie de hele dag vast te houden. Ook kun je als leidinggevende uitdagingen ervaren in het aansturen van jouw afdeling of team. En soms heb je als eigenaar van een organisatie gewoon behoefte aan een onafhankelijke sparring partner om mee te klankborden.

In dit soort gevallen kan het fijn zijn om terug te kunnen vallen op de kennis, ervaring en inzichten van iemand die bekwaam, deskundig en ervaren is. Iemand die ondersteuning en begeleiding kan bieden in professionele en/of organisatorische ontwikkeling.

Weinig energie

Onrustig gevoel

Gespannen arbeidsrelaties

Gebrek aan sparring partner

Wat levert het op?

Met de juiste begeleiding en ondersteuning in jouw professionele ontwikkeling, zul je meer kennis, inzichten en een dieper niveau van bewustzijn ervaren over de wijze waarop jij invulling geeft aan jouw professionele carrière. Als gevolg hiervan zul je meer balans en groei ervaren in jezelf, in jouw werkrelaties en binnen jouw werkomgeving in het algemeen. Daarnaast ben je op deze manier (weer) in staat stappen te zetten in de richting van een betekenisvol doel.

Jouw lerende vermogen en algehele functioneren als professional, leidinggevende en/of ondernemer zullen verbeteren, omdat je je bewuster wordt van jouw eigen identiteit en drijfveren. Ook zul je specifieke vaardigheden en expertise opdoen, die maken dat jij binnen jouw organisatie succesvoller kan zijn. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is de wijze waarop jij met stress omgaat.

Als gevolg van de begeleiding zul je specifiekere en concretere doelen kunnen stellen die aansluiten bij de doelstellingen van de organisatie waarin jij je bevindt. Je zult uitgedaagd worden met nieuwe perspectieven en inzichten, die jou gaan helpen jouw professionele doelen te bereiken.

Groei in professionaliteit

Gezonde arbeidsrelaties

Duurzame werk-privé balans

Zingeving

Begeleiding bij Professionele Ontwikkeling

Over het algemeen richt de begeleiding voor professionele ontwikkeling zich op het maken van belangrijke omschakelingen met betrekking tot kennis, werk -of denkwijze. Ook de zakelijke relaties en omgangsvormen komen aan bod. Er zijn verschillende begeleidingsvormen mogelijk, elk op maat gemaakt voor een bepaalde doelgroep. Afhankelijk van de doelgroep wordt het juiste evenwicht gezocht tussen begeleiden, adviseren en ondersteunen.

In een psychologisch veilige en vertrouwelijke setting wordt door middel van open vragen gewerkt aan inzicht, bewustwording op eigen handelen en oplosrichtingen voor de gestelde doelen/vraagstukken. Er worden strategieën ontwikkeld om obstakels te overwinnen en professionele groei mogelijk te maken.

Business Coaching

Deze begeleidingsvorm richt zich op iedere (young) professional die in zichzelf wil investeren door bewust met zijn professionele ontwikkeling aan de slag te gaan. Wij kijken naar jouw motivatie, ambities en verwachtingen in het licht van het vraagstuk waar jij tegen aan loopt. Door de toegenomen bewustwording op jouw drijfveren, gedrag en handelen (en de gevolgen daarvan voor anderen) zul je in staat zijn jouw manier van werken aan te passen om jouw volle potentieel te kunnen benutten.

Leiderschap Coaching

Voor diegenen die in hun professionele leven het voorrecht (en de verantwoordelijkheid) hebben binnen organisaties anderen aan te mogen sturen, is er een aparte begeleidingsvorm ontwikkeld. Deze vorm richt zich op het omgaan met specifieke uitdagingen en problematieken waar iedere leidinggevende vroeg of laat mee te maken krijgt. Ook wordt gewerkt aan effectieve communicatie en het verder ontwikkelen van leidinggevende competenties, waarbij technieken uit coaching, training en verandermanagement worden gecombineerd.

Sparring Partner

Het kan eenzaam zijn aan de top. Vooral binnen kleine tot middelgrote organisaties is er vaak behoefte aan een sparring partner die “op niveau” mee kan bouwen aan de verdere ontwikkeling van een organisatie. Een vertrouwenspersoon om mee te klankborden en een bron van advies. Op een persoonlijke en informele manier kenmerkt deze begeleidingsvorm zich door het bieden van een onpartijdig extern perspectief op basis van gelijkwaardigheid. Vanuit bewezen ervaring en zakelijke deskundigheid worden ervaringen en praktische werkwijzen gedeeld, inzichten gegeven en richting gekozen. Je wordt uitgedaagd anders te denken, met een open geest voor verschillend perspectieven.

BUSINESS COACHING

 • Voor professionals
 • Voor een betekenisvol doel
 • Leiding geven aan jezelf
 • Gericht op het benutten van jouw potentieel

LEIDERSCHAP COACHING

 • Voor leidinggevenden
 • Van manager naar leider
 • Leiding geven aan anderen
 • Gericht op impactvol en gedragen leiderschap

SPARRING PARTNER

 • Voor ondernemers / eindverantwoordelijken
 • Van organisatie identiteit naar eigen identiteit
 • Leiding geven aan organisaties
 • Gericht op een duurzame toekomst voor zowel de organisatie als de ondernemer

De bovenstaande diensten worden aangeboden in abonnementsvorm. Een reguliere sessie bestaat uit een gesprek van twee uur en een half uur voorbereiding -en verwerkingstijd. In overleg kan het gesprek worden uitgebreid met blokken van vijftien minuten. De gesprekken vinden normaliter om de twee tot vier weken plaats, op locatie en/of op afstand. Tussen de sessies door bestaat de mogelijkheid om kort te sparren. Het eindgesprek met evaluatie vind minimaal drie tot maximaal zes maanden na de laatste inhoudelijke sessie plaats. Omdat de begeleidingsvorm gericht is op verschillende doelgroepen en klantspecifiek wordt aangeboden, wordt op basis van een kennismakingsgesprek een op maat gemaakte offerte samengesteld.

"Je stemt op een bijzondere manier af op de zaal en bent in staat de toehoorders mee te nemen in jouw energie. Met een prettige intonatie breng je een verhaal met een stevige overtuiging, wat maakt dat de zaal geboeid blijft luisteren."

Gerlinde

"Je weet wat je wilt vertellen en brengt dat helder over, ondersteund met duidelijke (vaak persoonlijke) voorbeelden. Verschillende onderdelen worden door jou naadloos aan elkaar verbonden en omlijst met jouw eigen ervaringen. Goed voorbereid ben je in staat om op een heldere manier interessant verhaal neer te zetten."

Anneke

"Met veel humor en energie ben je enthousiast in je overdracht. Krachtig en kwetsbaar tegelijk, overtuigend en duidelijk. Je bent stevig en betrouwbaar."

Jolanda

"Je maakt prachtig contact met deelnemers door vragen te stellen, ruimte te bieden voor vragen en persoonlijke aandacht te geven. Je staat authentiek voor de groep, echt als jezelf. Met leuke humor, eerlijk en met veel gevoel voor wat er in de zaal leeft. Je weet waar je het over hebt en bent in staat met veel voorbeelden te komen, waardoor je de aandacht van de mensen weet vast te houden."

Tabitha

"Je bent leuk, benaderbaar en sluit aan bij de zaal. Je bent niet bang om te laten zien dat iets je raakt, waarna je ook weer in staat bent jezelf weer te herpakken. Je beweegt vrij op het podium en trekt de zaal in jouw enthousiasme mee. Je vertelt meer over onderwerpen waar je over spreekt naar aanleiding van de vragen, wat je heel betrouwbaar en deskundig maakt als trainer. Je bent bevlogen en enthousiast, helemaal jezelf."

Mirjam

Contact formulier

Als je geïnspireerd bent geraakt door mijn verhaal en het gevoel hebt dat mijn begeleiding jou kan helpen jouw doelen te bereiken, voe je dan vrij om contact met mij op te nemen. We kunnen dan samen bekijken wat daarin mogelijk en helpend is voor jou.

CurioMento

Krommekamp 83

3848 CB  HARDERWIJK

Kamer van Koophandel handelsregister (KvK): 84802669
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG): 9848 

Copyright © 2024 CurioMento All Rights Reserved.