Over Robert Visscher

Mijn Verhaal

Als ik mijzelf moet omschrijven zou ik zeggen dat ik authentiek, gedreven, nieuwsgierig en een beetje rebels ben. Enthousiast, bekwaam en ambitieus, maar altijd met een gezonde dosis humor. Doordeweeks ben ik regelmatig op de padelbaan te vinden, maar ik houd ook erg van squashen, mountainbiken, motor rijden en wandelen. Daarnaast ben ik graag in de natuur, waarbij ik vanuit mijn woonplaats Harderwijk vaak richting de bossen ga of met mijn gezin op het water te vinden ben. Ik ben inmiddels al 20 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw Roselinde, met wie ik drie mooie kinderen mocht ontvangen om te begeleiden bij de ontwikkeling van hun eigen identiteit.

Persoonlijk

Sinds mijn eerste inhoudelijke kennismaking met psychologie in het jaar 2000 (via een opleiding Transactionele Analyse), ben ik geïntrigeerd geraakt door de “zachte kant” van de mens. Sindsdien ben ik mijzelf op dit gebied continue blijven ontwikkelen en bijscholen door een groot aantal cursussen, trainingen en opleidingen. In de opleidingen tot Groundwork Coach, Groundwork Trainer en Christelijke Integratieve Coach -en Counselor aan de Groundwork Academy, kwam voor mij al het geleerde samen.

Naast de kennis die ik heb opgedaan, heb ik in mijn leven al vele life-events meegemaakt (vaak meerdere tegelijk) welke mij ook hebben gevormd en “onderwezen”. Hierbij ben ik meer dan eens bijgestaan door deskundige coaches en therapeuten. De rijke kennis (theorie) en ervaring (praktijk) die ik hiermee in de loop der jaren op heb mogen doen, gebruik ik graag om anderen te faciliteren en begeleiden in hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

Dat doe ik zowel vanuit mijn eigen praktijk CurioMento, waarin ik als coach en counselor mensen faciliteer en begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik als sinds het jaar 2013 als vrijwilliger actief betrokken bij Stichting Groundwork, als gecertificeerd Integratieve Coach -en Counselor, trainer, spreker en eindverantwoordelijke van de Groundwork Basic: een driedaagse training waar je patronen in je gedrag en je gevoel leert herkennen en gaat onderzoeken. Tijdens deze training ontvang je inzicht in je binnenwereld en doe je praktische handvatten op waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

Professioneel

Als bedrijfskundige ben ik afgestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit, met een specialisatie in verandermanagement en organisatiecultuur. Sinds mijn afstuderen heb ik bij een grote verscheidenheid aan organisaties meer dan 25 jaar praktijkervaring opgedaan in diverse rollen, op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Momenteel ben ik in het bedrijfsleven actief als organisatieadviseur, met name op het gebied van digitale transformatie en verandermanagement.

Na een drukke periode, waarin wij zelf een jong gezin mochten vormen en ik diverse uitdagende banen heb gehad heb ik, mede als gevolg van een langdurig persoonlijk ontwikkeltraject, besloten mijn focus te verleggen. Sinds maart 2023 heb ik daarom mijn werk als strategisch organisatieadviseur teruggebracht naar 3 dagen in de week, zodat ik de overige 2 dagen kan gebruiken om “terug te geven”. Deze dagen gebruik ik voornamelijk om uit te delen van wat God mij heeft gegeven en om concreet invulling te geven aan wat God van mij vraagt / op mijn pad brengt.

Vanuit mijn eigen praktijk CurioMento begeleid ik (young) professionals, leidinggevenden en eindverantwoordelijken in hun professionele -en organisatieontwikkeling en ben ik actief als inspirerend spreker. Daarnaast ben ik actief betrokken bij Groundwork Academy, een tweejarige opleiding op HBO-niveau waarmee je wordt toegerust om als professioneel coach en counselor aan de slag te gaan, als docent, werkbegeleider en leerteambegeleider.

MIJN AMBITIE

Mensen ondersteunen in het bereiken van hun volle potentieel

Ik geloof dat ieder mens uniek is en van nature beschikt over waardevolle kwaliteiten. Om deze reden zet ik mij graag ten volste in om mensen te inspireren, motiveren en begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Op deze manier worden mensen in staat gesteld vanuit hun authentieke identiteit de aan hun gegeven kwaliteiten te achterhalen en stappen te zetten deze kwaliteiten in te zetten voor een betekenisvol doel.

"Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen, mensen ook. Bedankt voor de ruimte die je gaf door écht naar mij te kijken. Het geeft mij weer de ruimte om nieuwe, andere keuzes te maken. Ik vind je zeer bekwaam in het coachen en doorgronden en hoop dat veel mensen mogen groeien door jouw talenten."

Maria

"Je bent een 'gentle' coach die mensen op een warme en veilige manier kan scherpen om stappen te nemen in hun proces! Je hebt het nodige werk verricht in jezelf om die veilige plek voor anderen te kunnen zijn. Cliënten hebben geluk met jou als coach: je bent stevig, krachtig en tegelijk zorgvuldig en zacht. En je straalt plezier uit om dat te kunnen doen!"

Joost

"De eerste engel die ik heb ontmoet ben jij. Wat ben jij een mooi mens. Raak dat nooit kwijt."

Daniëlle

"Bedankt voor wat je bracht, je sensitiviteit en wie je bent…"

Sophie

"Bedankt voor de tijd en energie die je hebt gegeven om samen met mij te kijken hoe ik eruit kon komen. Je bent er echt voor mij geweest. Zoals ik je mocht leren kennen, kan ik ook echt zeggen dat je een bijzondere en warme man bent die echt geeft om mij."

Gerrit

"Dank je wel voor wie jij bent en alle mooie gesprekken die je ook met mij hebt gehad."

Ymke

"Je stemt op een bijzondere manier af op de zaal en bent in staat de toehoorders mee te nemen in jouw energie. Met een prettige intonatie breng je een verhaal met een stevige overtuiging, wat maakt dat de zaal geboeid blijft luisteren."

Gerlinde

"Je weet wat je wilt vertellen en brengt dat helder over, ondersteund met duidelijke (vaak persoonlijke) voorbeelden. Verschillende onderdelen worden door jou naadloos aan elkaar verbonden en omlijst met jouw eigen ervaringen. Goed voorbereid ben je in staat om op een heldere manier interessant verhaal neer te zetten."

Anneke

"Met veel humor en energie ben je enthousiast in je overdracht. Krachtig en kwetsbaar tegelijk, overtuigend en duidelijk. Je bent stevig en betrouwbaar."

Jolanda

"Je maakt prachtig contact met deelnemers door vragen te stellen, ruimte te bieden voor vragen en persoonlijke aandacht te geven. Je staat authentiek voor de groep, echt als jezelf. Met leuke humor, eerlijk en met veel gevoel voor wat er in de zaal leeft. Je weet waar je het over hebt en bent in staat met veel voorbeelden te komen, waardoor je de aandacht van de mensen weet vast te houden."

Tabitha

"Je bent leuk, benaderbaar en sluit aan bij de zaal. Je bent niet bang om te laten zien dat iets je raakt, waarna je ook weer in staat bent jezelf weer te herpakken. Je beweegt vrij op het podium en trekt de zaal in jouw enthousiasme mee. Je vertelt meer over onderwerpen waar je over spreekt naar aanleiding van de vragen, wat je heel betrouwbaar en deskundig maakt als trainer. Je bent bevlogen en enthousiast, helemaal jezelf."

Mirjam

Persoonlijk

Werkervaring

 • Augustus 2023 – heden | Docent, Werkbegeleider en Leerteambegeleider bij Groundwork Academy
 • December 2021 – heden | Eigenaar, Integratieve Coach -en Counselor en Sparring Partner bij CurioMento
 • Januari 2013 – heden | Integratieve Coach -en Counselor, Trainer en Spreker bij Stichting Groundwork (vrijwillig)

Opleidingen en certificeringen

 • Christelijk Integratieve Coach -en Counselor (Groundwork Academy)
 • Groundwork Trainer (Stichting Groundwork)
 • Groundwork Coach (Stichting Groundwork)
 • Prosci Certified Change Practitioner (The People Side of Change)
 • Transactionele Analyse (Matco Nederland)
 • NFG Registercoach (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg)
 • CRKBO Geregistreerd Docent (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs)

Cursussen en Trainingen

 • Coachen met de ladder (Ben Tiggelaar)
 • Opleiden met Impact (Synedrion)
 • Werken met karakterstructuren (Van Ede & Partners)
 • Kracht van je stem (Van Ede & Partners)
 • Hardhorend Luisteren voor Professionals (Vanbinnenuit)
 • Psychologie voor Managers (Bongers & Partners)
 • Ontwikkel je Talent (GiTP)
 • Leiding geven aan verandering (John Kotter)
 • Creatief en Conceptueel denken (Edward de Bono)
 • Leiderschap door persoonlijke ontwikkeling

Door mijn betrokkenheid bij trainings -en opleidingsactiviteiten van zowel Stichting Groundwork als Groundwork Academy, blijf ik mijzelf en mijn kennis voortdurend ontwikkelen op basis van de nieuwste inzichten in psychosociale ontwikkelingen en gedragswetenschappen.

Professioneel

Werkervaring

 • Mei 2016 – heden | Mede-oprichter, Strategisch Adviseur, Sparring Partner en Verandermanager bij CLMBS
 • Maart 2009 – April 2016 | Diverse functies op het gebied van Wholesale & Retail en IT Dienstverlening, waaronder Manager International Services, Operational Manager en General Manager van AutoBinck Information Services
 • September 2000 – februari 2009 | Diverse functies en rollen in de automotive sector, waaronder Product Manager (Mazda en Hyundai) en Manager Business Development bij AutoBinck Group

Opleidingen en certificeringen

 • Master of Science in General Management (Nyenrode Business Universiteit)
 • Bachelor of Business Administration in General Management (Henley Business School)
 • Hogeschool IVA – Masterclass (IVA Business School)
 • Hogeschool IVA – Niveau A (IVA Business School)
 • Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs (CSG Jan Arentsz)
 • Bedrijfstechniek voor het vervoermiddelenbedrijf (Stichting Toezicht Examens Vestigingswet)
 • Algemene Ondernemersvaardigheden (Stichting Middenstandsexamen Algemene Handelskennis)
 • TOGAF Enterprise Architecture Modelling Practitioner (The Open Group)
 • TOGAF 9 Standard & TOGAF 9 Certified (The Open Group)
 • ArchiMate 3 Foundation & ArchiMate 3 Practitioner (The Open Group)
 • Certified Information Privacy Professional  & Certified Information Privacy Manager (TSTC)

Cursussen en trainingen

 • B2B Sales Essentials (Nexor)
 • LEA(R)N Management (Nyenrode Business Universiteit)
 • Zaken doen in China
 • Onderhandelen met Chinezen 

Door mijn werkzaamheden als strategisch adviseur bij CLMBS, ben ik in de gelegenheid om bij een groot aantal bedrijven kennis en ervaring op te blijven doen op het gebied van organisatiekunde en bedrijfsvoering. Daarnaast heb ik via het PTMSc update programma en uitgebreide netwerk van Nyenrode toegang tot de nieuwste inzichten op het gebied van bedrijfskunde. Op die manier blijf ik mijzelf en mijn professionele kennis continue doorontwikkelen.

Partners

Omdat ik de visie en het gedachtengoed van Groundwork en haar grondlegger, Michelle van Dusseldorp, een warm hart toedraag, maar bovenal omdat ik zie wat het met mensen doet, ben ik bij Stichting Groundwork als vrijwilliger betrokken in de rollen van Coach, Trainer en Content Manager. Bij Groundwork Academy ben ik betrokken als Docent, Werkbegeleider en Leerteambegeleider.

Stichting Groundwork

Mensen met een christelijke levensbeschouwing toerusten en bekwamen in psychisch gezondheid. Door de basiskennis van psychologie (vanuit de wetenschap) en theologie te vertalen naar de persoon (hetzij individueel, hetzij in groepsverband b.v. geloofsgemeenschappen) door middel van interventies, trainingen, lezingen en andere activiteiten. Met als doel gezondheid bevorderen, relaties versterken en zingeving tot stand brengen.

Groundwork Academy

Er is een groeiende behoefte aan professionele hulpverlening en coaches en counselors die kunnen aansluiten bij (christelijke) cliënten met een holistisch mens- en wereldbeeld. De opleiding leidt deze coaches en counselors op en biedt een tweejarige beroepsopleiding op HBO-niveau, waarmee je wordt toegerust om als startbekwaam coach en counselor aan de slag te gaan.

Contact formulier

Als je geïnspireerd bent geraakt door mijn verhaal en het gevoel hebt dat mijn begeleiding jou kan helpen jouw doelen te bereiken, voe je dan vrij om contact met mij op te nemen. We kunnen dan samen bekijken wat daarin mogelijk en helpend is voor jou.

CurioMento

Krommekamp 83

3848 CB  HARDERWIJK

Kamer van Koophandel handelsregister (KvK): 84802669
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG): 9848 

Copyright © 2024 CurioMento All Rights Reserved.